Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tanki omlet s tunjevinom, mladim lukom i mozzarellom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Hladno predjelo

Sastojci za četiri osobe

300 g mozzarelle - 6 jaja - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 2 žlice naribanog parmezana - veliki svežanj peršina - 2 mlada luka - malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja - sol - papar

Priprema

1. Narežite mladi luk na tanke kolutiće te ih ispržite na malo ulja i soli.

2. Sitno nasjeckajte peršin te ga pomiješajte s oguljenim jajima, malo soli i papra. Snažno tucite nekoliko minuta, a kad se zapjeni, dodajte mladi luk.

3. Narežite mozzarellu na kockice. Na jakoj vatri zagrijte malo ulja u tavi, dodajte smjesu od jaja, smanjite vatru i miješajte dok se jaja ne počnu stvrdnjavati.

4. Dodajte mozzarellu i ocijeđenu tunjevinu pazeći da je podloga ravna. Ostavite da se mozzarella otopi na jako slaboj vatri. Preklopite omlet i poslužite jako vruće.

Ocjena