Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tjestenina linguine s lososom i umakom od rukole

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

350 g tjestenine linguine - 1 konzerva Rio Mare fileta lososa u maslinovom ulju - 100 g rukole - 1 češanj češnjaka - 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 40 g naribanog parmezana - 20 g pinjola - sol

Priprema

1. Zakuhajte slanu vodu i ubacite tjesteninu.

2. Dok se tjestenina kuha, u mikseru 2 minute miješajte 80 g rukole, ulje, parmezan, češnjak, pinjole i 3 žlice vode od tjestenine.

3. Ocijedite tjesteninu i pomiješajte je s umakom od rukole. Dodajte ocijeđeni i raskomadani losos te ostatak rukole. Promiješajte bacanjem i poslužite. Po želji dodajte tvrdu, ali zrelu rajčicu narezanu na kockice.

Ocjena