Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tjestenina orecchiette s paprikama, tunjevinom i rukolom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

350 g tjestenine orecchiette - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 1 crvena paprika i 1 žuta paprika - 1 luk - 1 svežanj rukole - 40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - sol

Priprema

1. Zakuhajte veliki lonac vode, posolite kad voda proključa i ubacite tjesteninu. Očistite paprike i narežite ih na velike trake. Nasjeckajte luk.

2. Ispržite luk u tavi na ulju, dodajte papriku, posolite i pržite na jakoj vatri uz često okretanje paprike dok ne omekša.

3. Prelijte tjesteninu paprikom i njezinim sokom od kuhanja, dodajte ocijeđenu tunjevinu i rukolu, dobro promiješajte i odmah poslužite. Jednako ukusno: Ukrasite umak šakom kapara.

Ocjena