Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tjestenina s tunjevinom, patlidžanom i crvenim lukom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

45 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

4 rajčice osušene na suncu - 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 2 crvena luka narezana na tanke trake - sol i papar - 1 patlidžan narezan na kockice - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, ocijeđena - 4 natrgana lista bosiljka - 350 g tjestenine rigatoni

Priprema

1. Natopite rajčice sušene na suncu u 120 ml (pola čaše) tople vode. U tavi zagrijte 3 žlice maslinovog ulja te na njemu ispržite luk izrezan na tanke trake i posoljen. Nakon 2-3 minute dodajte patlidžan i pržite na jakoj vatri. Dodajte ocijeđenu tunjevinu i bosiljak, promiješajte i maknite s vatre. U mikseru ili blenderu promiješajte rajčice sušene na suncu s vodom u kojoj su se namakale i preostale 3 žlice maslinovog ulja. Po potrebi dodajte još vode kako biste dobili glatki umak.

3. Zakuhajte veliki lonac slane vode i u njemu skuhajte tjesteninu dok ne postane al dente.

4. Ocijedite tjesteninu, pomiješajte je s mješavinom od patlidžana i po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Posolite i popaprite po ukusu te prije posluživanja prelijte umakom od rajčica.

Ocjena