Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tunjevina s hrskavim jajem i mladim lukom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - svežanj svježeg mladog luka crvene sorte - 4 jaja - biljno ulje - 20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - nekoliko grančica mažurana - sol

Priprema

1. Odstranite krajeve i vanjske listove mladog luka, sitno ga nasjeckajte i ispržite na ekstra djevičanskom maslinovom ulju. Posolite, poklopite i pržite na laganoj vatri nekoliko minuta.

2. Rasporedite poriluk na 4 tanjura, dodajte ocijeđenu i raskomadanu tunjevinu i nekoliko grančica mažurana.

3. U velikoj tavi zagrijte biljno ulje nekoliko minuta kako biste postigli temperaturu optimalnu za prženje.

4. Ispecite jaja jedno po jedno dok bjelanjci ne postanu čvrsti i hrskavi.

5. Stavite po jaje na sredinu svakog tanjura.

Ocjena