Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tunjevina s kandiranim cherry-rajčicama i prženim pinjolima

Rio Mare proizvod

Tunjevina u vlastitom soku

Vrijeme pripreme

75 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

500 g cherry-rajčica - 2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g - 20 g pinjola - 1 žlica šećera - 50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - sol

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 120 °C. Stavite cherry-rajčice u vatrostalnu posudu, posolite ih, nauljite i pospite šećerom.

2. Pecite rajčice približno sat i 20 minuta.

3. U teflonskoj tavi popržite pinjole bez ikakvih dodataka. Tijekom prženja pinjole treba stalno okretati.

4. Ocijedite tunjevinu te je poslužite ukrašenu rajčicama, posutu pinjolima i prelivenu sokom iz posude u kojoj ste pekli rajčice.

Ocjena