Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tunjevina s krumpirom i hrskavim špinatom

Rio Mare proizvod

Fileti tunjevine u staklenci

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g - 500 g svježeg špinata - 3 manja krumpira - ulje od kikirikija za prženje - 1 češanj češnjaka - 20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - sol

Priprema

1. Operite krumpir i narežite ga na tanke ploške bez guljenja. Natopite ga u mlakoj vodi 10 minuta. Operite špinat, odvojite manje listove, a veće ispržite na ulju s češnjakom, prstohvatom soli i malo vode.

2. Ispržite na ulju dobro ocijeđeni krumpir i male listove špinata. Dobro ocijedite na kuhinjskom papiru te posolite.

3. Prženi špinat rasporedite na 4 tanjura te na njega stavite raskomadanu tunjevinu, krumpir i špinat. Poslužite odmah.

Ocjena