Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tunjevina s mariniranim rajčicama i kuhanim jajem

Rio Mare proizvod

Tunjevina u maslinovom ulju

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 4 zrele rajčice - 1 mala glavica luka - 1 celer - peršin - 1-2 grančice svježeg origana - 2 jaja - 20 ml maslinovog ulja - sol

Priprema

1. Kuhajte jaja 9 minuta. Dok se jaja kuhaju, narežite rajčicu na kocke, a celer i luk na tanke kolutiće. Nasjeckajte peršin i origano.

2. Rajčicu, celer, luk i začinsko bilje stavite u zdjelu, začinite uljem i solju i tako ostavite 10 minuta.

3. Prerežite jaja uzdužno, a zatim napola. Aranžirajte tunjevinu na tanjure, ukrasite jajima i mariniranom rajčicom te poslužite. Ovo ukusno jelo možete pripremiti i tako da umjesto luka upotrijebite 2 žličice malih kapara u octu.

Ocjena