Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tunjevina s popečenim tikvicama i umakom od bosiljka

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

2 konzerve Rio Mare tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 160 g - 3 tikvice - 2 kuhana krumpira - 20 g pinjola - veliki svežanj bosiljka - 30 ml maslinovog ulja - sol

Priprema

1. Operite tikvice, odrežite im krajeve te ih s pomoću gulilice za krumpir uzdužno narežite na tanke rezance. Zagrijte teflonsku tavu te u njoj lagano popecite tikvice s obje strane. Zatim u istoj tavi lagano popecite pinjole.

2. Ogulite krumpire i narežite ih na tanke ploške. Nasjeckajte bosiljak i pomiješajte ga s uljem i prstohvatom soli.

3. Posložite krumpir na tanjur, na njega stavite tunjevinu, dodajte tikvice začinjene s malo umaka od bosiljka i pinjole te na kraju sve prelijte ostatkom umaka od bosiljka. Još ukusnije sa šakom maslina Taggiasche bez koštice. Uravnoteženo jelo bogato bjelančevinama. Za one koji vole nježne okuse.

Ocjena