Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tunjevina s umakom od rajčice i mariniranog povrća

Rio Mare proizvod

Fileti tunjevine u staklenci

Vrijeme pripreme

15 min.

Težina

season

Proljeće / Ljeto

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

110 g Rio Mare tunjevine u vlastitom soku - 1 tikvica - 1 tvrda rajčica - 1/2 žute paprike - 1/4 luka - 1 žlica jabučnog octa - 10 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - svežanj peršina - svežanj bosiljka - sol - papar

Priprema

1. Odrežite krajeve tikvica i izvadite sjemenke iz paprike. Narežite ih na kocke zajedno s lukom i sve začinite limunovim sokom, prostohvatom soli i papra. Ostavite da se marinira 10 minuta.

2. Narežite rajčicu na kocke, začinite nasjeckanim peršinom i bosiljkom i posolite.

3. Pomiješajte rajčicu i marinirano povrće te aranžirajte na sredini tanjura.

4. Na vrh stavite tunjevinu i ostatak povrća. Ukrasite s malo salate i poslužite.

Ocjena