Rio Mare

Smanji sliku
Logo RIOMARE

Tunjevina sa šparogama i mladim krumpirom

Rio Mare proizvod

Tunjevina u vlastitom soku

Vrijeme pripreme

30 min.

Težina

season

Jesen / Zima

Prigoda

Gosti na večeri

Jelo

Predjelo

Sastojci za četiri osobe

1 konzerva Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g - 300 g mladog krumpira - 50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja - 1 češanj češnjaka - 2 žličice gorušice - sol

Priprema

1. Pažljivo operite krumpir, stavite ga u vatrostalnu posudu s češnjakom i 20 g ulja, posolite i pecite 25 minuta u prije zagrijanoj pećnici na 200 °C.

2. Očistite šparoge, odrežite krajeve stabljike i kuhajte vrhove 20-ak minuta u slanoj vodi.

3. Ocijedite šparoge pri čemu sačuvajte 2 žlice vode od kuhanja. Veće vrhove šparoga prerežite napola. Promiješajte gorušicu, ostatak ulja i dvije žlice vode od kuhanja.

4. Prerežite mladi krumpir napola i stavite ga na tanjur s vrhovima šparoga. Ocijedite tunjevinu, narežite je na komadiće i stavite na tanjur. Sve prelijte umakom od gorušice.

Ocjena