
Rio Mare proizvod
Vrijeme pripreme
30 min.
Težina
season
Proljeće / Ljeto
Prigoda
Gosti na večeri
Jelo
Predjelo
Sastojci za četiri osobe
350 g špageta - 1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g - 350 g cherry-rajčica - 1 češanj češnjaka - komadić feferona - 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja - nekoliko listova bosiljka - sol. Recept žarkih boja za potpun, brz i ukusan obrok.
Priprema
1. Prerežite cherry-rajčice napola, nasjeckajte listove bosiljka, narežite češnjak na tanke ploške i ocijedite tunjevinu.
2. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
3. U velikoj tavi ispržite češnjak i feferon na malo ulja. Dodajte rajčice i bosiljak, posolite i kuhajte nekoliko minuta. Ocijedite tjesteninu i ubacite je u tavu sa začinima. Laganim bacanjem miješajte na vatri jednu minutu, dodajte tunjevinu i poslužite.