Pappardelle s tunjevinom i artičokama

SASTOJCI

za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g rezanaca pappardelle od jaja
3 artičoke
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko stabljika mažurana
sol

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Zakuhajte dosta vode i posolite je kad počne ključati.

    2. Očistite artičoke, prerežite ih napola i uklonite tvrde vanjske listove, stabljiku, bodljikave vrhove i unutrašnje dlačice. Narežite ih na tanke ploškice.

    3. Na ulju i maslacu u tavi ispržite lagano zgnječeni češanj češnjaka. Kad počne žutjeti, dodajte artičoke i nekoliko žličica vode, posolite i kuhajte 5 minuta uz stalno miješanje. Dodajte mažuran i ocijeđene komadiće tunjevine.

    4. Skuhajte tjesteninu, ocijedite je i pomiješajte s umakom. Poslužite odmah.

    Jednako ukusno: dok se artičoke kuhaju, dodajte im rajčicu narezanu na kockice.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI