Naša predanost održivom ribolovu

Mi u Rio Mare započeli smo putovanje s WWF-om u potrazi za održivošću, jer vjerujemo da je naša odgovornost poštovati more i njegovu biološku raznolikost, kako bi oceani mogli ostati resurs za buduće generacije.
Iz tih razloga obvezali smo se, zajedno uz WWF, na to da ćemo do 2024. godine iz održivih izvora proizvesti 100% naših proizvoda. Jedan od ciljeva našeg partnerstva s WWF-om je i povećanje transparentnosti i sljedivosti kroz čitav nabavni lanac.

Koraljni trokut

Iznimno važna baština i svjetsko središte morske biološke raznolikosti, dom je za više od 500 koraljnih vrsta, 3000 ribljih vrsta i šest vrsta morskih kornjača. Koraljni trokut je mjesto na kojem živi više morskih vrsta nego bilo gdje na planeti, posebno tuna.
Mi u Rio Mare godinama smo aktivni u ovom području, posebno Salomonskim otocima, potičemo programe za održivo ribarstvo, kako bismo osigurali da ovo područje nastavi napredovati u budućnosti.

Projekti unapređenja ribarstva i MSC certifikat

Dobavljače sirovina potičemo na projekte namijenjene smanjivanju utjecaja ribičkih flota na oceane te odgovornom i transparentnom upravljanju ribolovnom djelatnošću.Aktivnosti su usmjerene stjecanju MSC certifikata, za što su preduvjeti tri ključna načela održivog ribolova:
1
Očuvanje dostatne količine ribe u oceanima za sigurno razmnožavanje
2
Smanjenje utjecaja na biološku raznolikost
3
Odgovorno i zakonito upravljanje ribolovnim aktivnostima