Naša predanost održivom ribolovu

Mi u Rio Mare vjerujemo da su oceani dragocjena imovina koju trebamo štititi i poštivati, umanjujući utjecaj ribolova na more i njegovu biološku raznolikost, kako bi mogao ponovno postati resurs i za buduće generacije.
Iz tog razloga radimo s WWF-om na održivijim izvorima i zaštiti oceana, pridonoseći razvoju morskih zaštićenih područja. Cilj partnerstva s WWF-om je povećati transparentnost i sljedivost duž cijelog našeg opskrbnog lanca.

Koraljni Trokut

Iznimno važna baština i svjetsko središte morske biološke raznolikosti, dom je za više od 500 koraljnih vrsta, 3000 ribljih vrsta i šest vrsta morskih kornjača. Koraljni Trokut je mjesto na kojem živi više morskih vrsta nego bilo gdje na planeti, posebno tuna.
Mi u Rio Mare godinama smo aktivni u ovom području, posebno Salomonskim otocima, potičemo programe za održivo ribarstvo, kako bismo osigurali da ovo područje nastavi napredovati u budućnosti.

Što radimo

Predani smo nabavljanju tune iz zdravih zaliha i podupiranju ribolovnih aktivnosti koje minimaliziraju njihov utjecaj na okoliš.
To podrazumijeva preispitivanje naših izvora kada je to potrebno, zahtijevanje jačih propisa o upravljanju ribarstvom i promicanje projekata koji pomažu flotama da smanje svoj utjecaj na oceane i upravljaju svojim ribolovnim aktivnostima na održiviji i transparentniji način. Štoviše, predani smo izvoru tune iz MSC certificiranog ribarstva. Oznaka za zaštitu okoliša MSC daje pregled 3 temeljna načela za održiviji ribolov:
1
Očuvanje dostatne količine ribe u oceanima za sigurno razmnožavanje
2
Smanjenje utjecaja na biološku raznolikost
3
Odgovorno i zakonito upravljanje ribolovnim aktivnostima

Naš ekološki projekt

Naša predanost okolišu dodatno je ojačana projektom očuvanja otoka Tetepare, jednog od 900 otoka Salomonskog arhipelaga, divljeg i netaknutog raja unutar Koraljnog trokuta.
Zahvaljujući podršci koju su mu pružili Rio Mare i WWF, otok Tetepare postao je dio ekološkog projekta čiji je cilj osnivanje zaštićenog morskog područja, koje će osiguravati zaštitu tamošnjoj biološkoj raznolikosti – sada i u budućnosti.

 

Saznaj gdje je Tetepare