Caserecce s tunjevinom, crvenim lukom i ružmarinom

SASTOJCI

za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g makarona ili neke druge vrste kratke tjestenine
2 crvena luka
2 male stabljike ružmarina
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 dcl bijelog vina
sol
ssvježe mljeveni papar

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Zakuhajte veliki lonac slane vode, dodajte tjesteninu i skuhajte je.

    2. Narežite luk na deblje trake i u tavi ga popržite na ulju. Dodajte vino i kuhajte dok ono ne ishlapi. Dodajte mljeveni ružmarin i malo soli. Uz miješanje kuhajte na slaboj vatri dok luk ne omekša.

    3. Sklonite s vatre i dodajte ocijeđenu tunjevinu.

    4. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u smjesu. Posipajte svježe mljevenim paprom i uživajte. Još jedna ideja: Posipajte tjesteninu naribanim parmezanom.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI