Lagana salata od tunjevine s mladim lukom i grčkim jogurtom, poslužena na kolutima svježeg krastavca
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine Leggero 60 g
1 mladi luk
2-3 žlice grčkog jogurta
1 žlica krem sira
sol po okusu
1-2 žlice octa
2-3 crvene rotkvice
1 veći svježi krastavac
grubo mljeveni crni papar
2 konzerve Rio Mare tunjevine Leggero 60 g
1 mladi luk
2-3 žlice grčkog jogurta
1 žlica krem sira
sol po okusu
1-2 žlice octa
2-3 crvene rotkvice
1 veći svježi krastavac
grubo mljeveni crni papar
Stampa Ricetta
1. Mladi luk narežite na sitno. Promiješajte grčki jogurt, ocat, luk i krem sir i po okusu posolite. Dodajte tunjevinu.
2. Krastavac narežite na kolutove (debljine pola centimetra). Na kolutove stavite na tanko narezane rotkvice i preko njih pripremljenu salatu od tunjevine.
Lagana salata od tunjevine s mladim lukom i grčkim jogurtom, poslužena na kolutima svježeg krastavca je pripremljena užina koja je izvrsna i za razne piknike ili posluživanje gostiju.
Savjet: Umjesto mladog luka možete upotrijebiti i vlasac. Grčki jogurt možete zamijeniti običnim jogurtom.
Dobar tek!