Makaroni s tunjevinom, rajčicom i mozzarellom

SASTOJCI

za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g makarona
200 g mozzarelle
30 g naribanog parmezana
1 dcl vrhnja
100 g zgnječenih rajčica
1 češanj češnjaka
prstohvat origana
nekoliko listova bosiljka
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Skuhajte tjesteninu u velikom loncu slane vode.

    2. Nasjeckajte bosiljak i češnjak, a mozzarellu narežite na kockice. Popržite češnjak na ulju u tavi. Dodajte rajčicu i kuhajte nekoliko minuta. Posolite te dodajte ocijeđenu al dente tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.

    3. Dodajte mozzarellu, vrhnje, ocijeđenu tunjevinu, parmezan te malo origana i bosiljka. Dobro promiješajte na jakoj vatri. Poslužite odmah.

    Još jedna ideja: sve sastojke pomiješajte i zapecite u pećnici na 220 °C nekoliko minuta dok ne nastane korica.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI