Knedle punjene tunjevinajvinom s umakom od bundeve


SASTOJCI
mekani bijeli kruh
1 x 160 g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
1 glavica luka
80 g brašna
3 jaja
40 g gribanog sira
200 ml biljnog mlijeka
2500 g biljnog temeljca mala veza peršina
nekoliko listova vlasca
40 g maslaca
sol po ukusu
Stampa Ricetta

1. Luk nasjeckajte i pirjajte na tavi s maslacem na laganoj vatri dok ne postane proziran, ali ne porumeni. Stavite polovicu luka u veliku zdjelu.
2. Meso bundeve narezano na kockice i povrtni temeljac dodajte luku u tavi i kuhajte oko 25 minuta.· Kruh narežite na kockice i dodajte u zdjelu u kojoj se nalazi pirjani luk. Dodajte razmućeno jaje, mlijeko, brašno, nasjeckani peršin i prstohvat soli i dobro promiješajte rukama da dobijete prilično jednoličnu konzistenciju. Po potrebi navlažite ruku da se tijesto ne zalijepi.
3. Zakuhajte veliki lonac slane vode.
4. Ostavite smjesu da odstoji nekoliko minuta. U međuvremenu dobro ocijeđenu tunjevinu izlupati vilicom i pomiješati je s ribanim sirom.
5. Smjesu za kruh izraditi tako da se dobije knödel veličine malih oraha. U sredini svake kuglice napravite umak, žlicommalo smjese od tunjevine i zatim oblikujte kuglice da ulijtenadjev ne ispadne.
6. Nadjeveni knödel kuhajte u kipućoj vodi oko 10 minuta. Umak od bundeve dobro izmiksajte i žlicom nanesite malo na četiri pojedinačna tanjura. Narasporedite isti broj knödela svaki tanjur. Ukrasite nasjeckanim vlascem i malo ribanog sira.