Knedle punjene tunjevinajvinom s umakom od bundeve

SASTOJCI

za 4 porcije:
mekani bijeli kruh
1 x 160 g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
1 glavica luka
80 g brašna
3 jaja
40 g gribanog sira
200 ml biljnog mlijeka
2500 g biljnog temeljca mala veza peršina
nekoliko listova vlasca
40 g maslaca
sol po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Luk nasjeckajte i pirjajte na tavi s maslacem na laganoj vatri dok ne postane proziran, ali ne porumeni. Stavite polovicu luka u veliku zdjelu.

    2. Meso bundeve narezano na kockice i povrtni temeljac dodajte luku u tavi i kuhajte oko 25 minuta.· Kruh narežite na kockice i dodajte u zdjelu u kojoj se nalazi pirjani luk. Dodajte razmućeno jaje, mlijeko, brašno, nasjeckani peršin i prstohvat soli i dobro promiješajte rukama da dobijete prilično jednoličnu konzistenciju. Po potrebi navlažite ruku da se tijesto ne zalijepi.

    3. Zakuhajte veliki lonac slane vode.

    4. Ostavite smjesu da odstoji nekoliko minuta. U međuvremenu dobro ocijeđenu tunjevinu izlupati vilicom i pomiješati je s ribanim sirom.

    5. Smjesu za kruh izraditi tako da se dobije knödel veličine malih oraha. U sredini svake kuglice napravite umak, žlicommalo smjese od tunjevine i zatim oblikujte kuglice da ulijtenadjev ne ispadne.

    6. Nadjeveni knödel kuhajte u kipućoj vodi oko 10 minuta. Umak od bundeve dobro izmiksajte i žlicom nanesite malo na četiri pojedinačna tanjura. Narasporedite isti broj knödela svaki tanjur. Ukrasite nasjeckanim vlascem i malo ribanog sira.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI