Knedle od tunjevine s umakom od bundeve

SASTOJCI

Sastojci za 4 obroka
300g mekanog bijelog kruha
1 x 160g tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju
1 luk
80g brašna
3 jaja
40g ribanog sira
200 ml mlijeka
250g bundeve
300 ml povrtnog temeljca
stručak peršina
nekoliko listova vlasca
40g maslaca
sol po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Luk nasjeckajte i pirjajte na tavi s maslacem na laganoj vatri dok ne postane proziran, ali ne smeđi. Pola količine luka odvojite u veliku zdjelu.

    2. U tavu na luk dodajte nasjeckano meso bundeve i povrtni temeljac i kuhajte oko 25 minuta.

    3. Kruh narežite na kockice i dodajte u zdjelu s odvojenim dinstanim lukom. Dodajte istučeno jaje, mlijeko, brašno, nasjeckani peršin i prstohvat soli i dobro promiješajte rukama dok ne dobijete ujednačenu glatku smjesu. Ako treba, namočite ruke kako bi spriječili da se tijesto lijepi za njih.

    4. Zakuhajte slanu vodu u loncu.

    5. Ostavite tijesto da malo odstoji. Za to vrijeme vilicom natrgajte tunjevinu na komadiće i pomiješajte sa ribanim sirom.

    6. Smjesu od kruha oblikujte u knedle veličine malih oraha. U sredini svake knedle napravite udubljenje, dodajte žličicu smjese od tunjevine i pažljivo oblikujte kuglicu kako punjenje ne bi ispalo.

    7. Kuhajte punjene knedle u vrućoj vodi 10 minuta. Umak od bundeve dobro promiješajte i servirajte na četiri tanjura. Poslužite jednak broj knedli na svaki tanjur. Ukrasite narezanim vlascem i s malo ribanog sira.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI