Leća s krumpirom i tunjevinom

SASTOJCI

za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
1 šalica leće Castelluccio ili neke druge sitne leće
sol i papar
1 lovorov list
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1/2 male glavice nasjeckanog luka
1 nasjeckana mrkva
1 nasjeckani celer
2 oguljena i nasjeckana krumpira srednje veličine
1 žlica pasirane rajčice
2 žlice mljevenog peršina

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Isperite leću pod hladnom tekućom vodom. Stavite je u lonac pun vode, dodajte prstohvat soli i lovorov list te kuhajte 20-25 minuta. Ocijedite i uklonite lovorov list.

    2. U tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte luk, mrkvu i celer. Pržite dok povrće ne omekša, a zatim dodajte leću i krumpir.

    3. Razrijedite pasiranu rajčicu u 120 ml vode te izlijte u tavu. Poklopite i kuhajte 20 minuta, uz dodavanje vode po potrebi.

    4. Sklonite s vatre, posolite i popaprite po ukusu, dodajte tunjevinu i pospite peršinom. Poslužite odmah.

    Ukusno i zdravo: Leća je mahunarka s najvećim udjelom bjelančevina. Jedna od mnogobrojnih vrsta leće je iznimno sitna Castelluccio leća, cijenjena zbog neobičnog okusa i tanke opne koja gotovo nestaje tijekom kuhanja.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI