Linguine s tunjevinom, maslinama i parmezanom

SASTOJCI

za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g tjestenine linguine
30 g nasjeckanih crnih maslina bez koštica
1 limun iz organskog uzgoja
50 g naribanog parmezana
stabljika svježeg peršina
1 žličica opranih slanih kapara
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Zakuhajte veću količinu vode. Posolite vodu i u njoj skuhajte tjesteninu. Naribajte koricu limuna na rezance i narežite peršin na velike komade.

    2. U zdjeli promiješajte ocijeđene komadiće tunjevine, peršin, kapare, masline i koricu limuna. Dodajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina i ocijeđenu tjesteninu te pažljivo promiješajte. Posipajte naribanim parmezanom i odmah poslužite. Jednako ukusno bit će ako peršin zamijenite s malo origana i dosta crnog papra.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI