Linguine s tunjevinom, maslinama i parmezanom
![](https://www.riomare.hr/wp-content/uploads/2018/12/Ozki-rezanci-s-tunino-olivami-in-parmezanom-e1552461642817.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g tjestenine linguine
30 g nasjeckanih crnih maslina bez koštica
1 limun iz organskog uzgoja
50 g naribanog parmezana
stabljika svježeg peršina
1 žličica opranih slanih kapara
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g tjestenine linguine
30 g nasjeckanih crnih maslina bez koštica
1 limun iz organskog uzgoja
50 g naribanog parmezana
stabljika svježeg peršina
1 žličica opranih slanih kapara
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.hr/wp-content/uploads/2018/12/Ozki-rezanci-s-tunino-olivami-in-parmezanom-e1552461642817.jpg)
1. Zakuhajte veću količinu vode. Posolite vodu i u njoj skuhajte tjesteninu. Naribajte koricu limuna na rezance i narežite peršin na velike komade.
2. U zdjeli promiješajte ocijeđene komadiće tunjevine, peršin, kapare, masline i koricu limuna. Dodajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina i ocijeđenu tjesteninu te pažljivo promiješajte. Posipajte naribanim parmezanom i odmah poslužite. Jednako ukusno bit će ako peršin zamijenite s malo origana i dosta crnog papra.