Makaroni s tunjevinom, brokulom, provolonom i maslinama

SASTOJCI

za 4 obroka
2 x 80g Rio Mare tunjevine s ljutom papričicom
350g tjestenine
500g brokule
1 luk
1 češanj češnjaka
30g crnih maslina bez koštica
20g pinjola
20g grožđica
40g zrelog provolon sira
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju s ljutom papričicom

OTKRIJ VIŠE

    1. U velikoj posudi zagrijte vodu do vrenja te dodajte sol. Grožđice namočite u mlakoj vodi da omekšaju.

    2. Brokulu podijelite na cvjetove i stabljiku narežite na kockice. Dodajte brokulu u kipuću vodu i kuhajte oko 10 minuta. Izvadite i procijedite brokulu te ju stavite na stranu. Skuhajte tjesteninu u vodi u kojoj se kuhala brokula.

    3. Dok se tjestenina kuha, u velikoj tavi na maslinovom ulju dinstajte sitno narezani češnjak. U tavu dodajte nasjeckani luk, masline, pinjole i omekšane grožđice. Pirjajte nekoliko minuta, dodajte brokulu i nastavite kuhati na jakoj vatri nekoliko minuta da se okusi povežu. Dodajte kuhanu, ocijeđenu tjesteninu te na vrh komade Rio Mare tunjevine s ljutom papričicom. Provolon sir naribajte i dodajte jelu. Dobro procijedite i poslužite.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI