Orecchiette s brokulom i tunjevinom s ljutom papričicom

SASTOJCI

za 4 porcije
350g orecchiette ili tjestenine po izboru
2 konzerve Rio Mare tunjevine s ljutom papričicom
800g brokule
100 g slatkih cherry rajčica
2 kriške starog kruha
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
sol po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju s ljutom papričicom

OTKRIJ VIŠE

     1. Zakuhajte veliki lonac slane vode. Uklonite nježne listove i cvjetiće s brokule. Stari kruh grubo izmrviti, a cherry rajčice prepoloviti.

    2. Propirjajte oguljeni češanj češnjaka na 30 g maslinovog ulja. U kipuću vodu ulijte brokulu i kuhajte 5 minuta. Ocijedite brokulu, zadržite vodu od kuhanja i dodajte u tavu s uljem i češnjakom. Dodajte cherry rajčice i kuhajte dvije minute dok se okusi ne upiju. Maknite s vatre.

    3. Zakuhajte vodu u kojoj se kuhala brokula i dodajte orecchiette. Dok se orecchiette kuhaju, tostirajte krušne mrvice u tavi s preostalim maslinovim uljem dok ne porumene.

    4. Posudu s brokulom vratite na srednje jaku vatru i dodajte orecchiette s malo vode od kuhanja. Dodajte tunjevinu s ljutom čili papričicom i miješajte dvije minute dok se dobro ne poveže. Ugasite vatru, izvadite češnjak, pospite prženim krušnim mrvicama i poslužite.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI