Pappardelle s tunjevinom i artičokama

SASTOJCI

4 porcije:
350 g papardela od jaja
2 konzerve Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju od 160 g
3 artičoke
1 češanj češnjaka
20 g maslaca
30 g ekstra djevičanskog marjorama
Nekoliko svježih marjoramova
sol po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Skuhajte tjesteninu u velikom loncu kipuće, posoljene vode.

    2. Artičoke operite, očistite i prepolovite. Uklonite žilave vanjske listove, stabljike i bodljikave unutarnje listove i izvadite dlakavu unutarnju čoku. Artičoke sitno narežite.

    3. Lagano zgnječeni češanj češnjaka pirjajte u tavi na ulju i maslacu dok ne porumene. Dodajte artičoke, posolite i dodajte nekoliko žlica vode. Kuhajte oko pet minuta uz stalno miješanje. Začinite mažuranom i dodajte ocijeđenu tunjevinu u listićima

    4. Ocijedite tjesteninu i prelijte s umakom

NAJPOPULARNIJI RECEPTI