Pita od tunjevine i sira

SASTOJCI

za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
1 paket gotovog lisnatog tijesta
2 poriluka
2 jaja
2 dl svježeg vrhnja za kuhanje
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g naribanog parmezana
50 g naribanog ementalera
sol

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. U limu za pečenje širine 24 cm posložite lisnato tijesto i oblikujte lijepe pravilne rubove pritiskivanjem viljuške duž ruba lima. U sredini tijesta napravite rupu kako bi se bolje speklo te ga 15 minuta pecite u pećnici na 200 °C.

    2. Uklonite vrhove i vanjske slojeve poriluka, narežite ga na ploške, posolite i ispržite na ulju dok ne omekša. Stavite poriluk u sredinu lagano pečenog tijesta i dodajte temeljito ocijeđenu i raskomadanu tunjevinu.

    3. Istucite jaja s vrhnjem i sirevima dok ne dobijete kremasti umak. Izlijte umak preko poriluka.

    4. Pecite u pećnici 20 minuta ili dok površina ne poprimi lijepu zlatnu boju. Izvadite iz pećnice.

    5. Ohladite prije posluživanja.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI