Rajčice punjene rižom i tunjevinom s ljutom papričicom

SASTOJCI

Sastojci za 4 obroka
2 x 80g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju s ljutom papričicom
8 rajčica
200g vialone nano riže
40g ribanog Pecorino sira
1 češanj češnjaka
šaka bosiljka
stručak peršina
nekoliko listova mente
prstohvat origana
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju s ljutom papričicom

OTKRIJ VIŠE

    1. Rajčice operite, odrežite vrhove i ostavite sa strane. Izdubite unutrašnjost, dodajte sol i preokrenite izdubljene rajčice da se ocijede.

    2. Zagrijte pećnicu na 200°C. Skuhajte rižu u velikom loncu dok nije 'al dente' i ocijedite ju.

    3. Prepolovljeni češnjak popržite na maslinovom ulju. Dodajte grubo nasjeckanu smjesu izdubljenu iz rajčice i kuhajte nekoliko minuta.

    4. Nasjeckajte svježe začine, dodajte kuhanim rajčicama i posolite. Dodajte origano, ocijeđenu tunjevinu i rižu i dobro pomiješajte.

    5. Napunite rajčice sa dobivenom smjesom, dodajte naribani sir Pecorino i zatvorite s odrezanim vrhovima rajčice. Dodajte par kapi ulja i pecite u vrućoj pećnici 15 minuta.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI