Riža sa slatko-kiselim povrćem i skušom sa žara
SASTOJCI
za 4 porcije
4 x 120 g konzerve Rio Mare Fileti skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
200 g basmati riže
2 tikvice
2 mrkve
1 crveni luk
1 žuta paprika
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
malo timijana
sol i papar po ukusu
4 x 120 g konzerve Rio Mare Fileti skuše sa žara u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
200 g basmati riže
2 tikvice
2 mrkve
1 crveni luk
1 žuta paprika
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
malo timijana
sol i papar po ukusu
Stampa Ricetta
1. U srednjem loncu prokuhajte vodu i dodajte sol tek kada voda zakipi. Dodajte rižu, kuhajte dok ne bude spremna i zatim ocijedite.
2. U međuvremenu ogulite i operite povrće te narežite na sitne komade. Pirjajte povrće na neprianjajućoj tavi te dodajte maslinovog ulja i timijana povremeno miješajući dok ne postane zlatno i mekano. Začinite solju i paprom, dodajte kuhanu rižu i miješajte na plamenu jednu minutu.
3. Na vruću rižu postavite filete skuše sa žara i ukrasiti s malo svježeg timijana.