Salata od tunjevine, artičoka, koromača i naranči
![](https://www.riomare.hr/wp-content/uploads/2018/12/Solata-s-tunino-articokami-koromacem-in-pomarancami-e1552468058737.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
100 g matovilca
2 glavice koromača
2 artičoke
2 naranče
malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i svježe mljeveni crni papar
2 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
100 g matovilca
2 glavice koromača
2 artičoke
2 naranče
malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i svježe mljeveni crni papar
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.hr/wp-content/uploads/2018/12/Solata-s-tunino-articokami-koromacem-in-pomarancami-e1552468058737.jpg)
1. Odstranite vanjsko lišće koromača i sačuvajte zelene čuperke. Odrežite bodljice s vanjskih listova artičoke i izvadite dlačice oko srčike.
2. Narežite naranču, uklonite koštice, posolite i popaprite. Dodajte artičoke, tanko narezan koromač i ocijeđenu tunjevinu. Pokapajte uljem i protresite.
3. Poslužite odmah s opranim matovilcem i zelenim čupercima koromača.