Tart flambè ili tart od alzaške tunjevine i luka

SASTOJCI

za 4 porcije:
250g brašna
150ml mlake vode
2 konzerve Rio Mare 160g tunjevine u maslinovom ulju
1 bijeli luk
200g kiselog vrhnja
100g krem sira
50ml maslinovog ulja
sol i papar po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Pomiješajte brašno, sol i ulje u posudi srednje veličine. Polagano umiješajte vodu vilicom dok se tijesto ne sjedini. Ako vam se tijesto čini previše ljepljivim, dodajte malo brašna.

    2. Mijesite tijesto dok ne postane glatko. Tijesto razvaljajte vrlo tanko. Dva lima za pečenje obložite aluminijskom folijom i zatim stavite tijesto na lim za pečenje.

    3. Zagrijte pećnicu na 240°C. Luk tanko narežite, u zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje i krem sir te začinite s prstohvatom soli i papra.

    4. Smjesu od vrhnja premažite po tijestu, ravnomjerno stavite luk i pecite u pećnici oko 10 minuta. Dvije minute prije nego što je tart spreman, po vrhu posipajte tunjevinu u listićima i nastavite peći dok tart ne bude spreman.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI