Tikvice punjene tunjevinom
![](https://www.riomare.hr/wp-content/uploads/2021/06/Tikvice-punjene-tunjevinom.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 porcije
6 srednjih i jednakih tikvica
3 x 80 g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju s ljutom papričicom
1 luk
50 g ribanog parmezana
malo peršina i mažurana
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu
6 srednjih i jednakih tikvica
3 x 80 g Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju s ljutom papričicom
1 luk
50 g ribanog parmezana
malo peršina i mažurana
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.hr/wp-content/uploads/2021/06/Tikvice-punjene-tunjevinom.jpg)
1. Cijele tikvice kuhajte 12 min u slanoj, kipućoj vodi. Uklonite krajeve i prerežite po dužini na pola. Žličicom izdubite meso i sjemenke i dobro izgnječite.
2. Na maloj tavi s maslinovim uljem lagano pirjajte nasjeckani luk dok ne porumeni. Dodajte meso tikvice, pustite da upije arome nekoliko minuta, a zatim uklonite sa plamena. Meso tikvice lagano izgnječite vilicom, dodajte ocijeđenu tunjevinu, peršin i ribani parmezan i dobro promiješajte.
3. Smjesom nadjenite lađice tikvica i pecite desetak minuta u vrućoj pečnici.