Tjestenina s tunjevinom, patlidžanom i crvenim lukom
SASTOJCI
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
4 rajčice osušene na suncu
6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 crvena luka narezana na tanke trake
sol i papar
1 patlidžan narezan na kockice
4 natrgana lista bosiljka
350 g tjestenine rigatoni
Stampa Ricetta
1. Natopite rajčice sušene na suncu u 120 ml (pola čaše) tople vode. U tavi zagrijte 3 žlice maslinovog ulja te na njemu ispržite luk izrezan na tanke trake i posoljen. Nakon 2-3 minute dodajte patlidžan i pržite na jakoj vatri. Dodajte ocijeđenu tunjevinu i bosiljak, promiješajte i maknite s vatre.
2. U mikseru ili blenderu promiješajte rajčice sušene na suncu s vodom u kojoj su se namakale i preostale 3 žlice maslinovog ulja. Po potrebi dodajte još vode kako biste dobili glatki umak.
3. Zakuhajte veliki lonac slane vode i u njemu skuhajte tjesteninu dok ne postane al dente.
4. Ocijedite tjesteninu, pomiješajte je s mješavinom od patlidžana i po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Posolite i popaprite po ukusu te prije posluživanja prelijte umakom od rajčica.