Tjestenina sa skušom, mozzarellom i koricom limuna


SASTOJCI
za 4 porcije:
350 g casereccea ili druge tjestenine po izboru
2 limenke Rio Mare skuše od 125 g u tunjevina u vlastitom soku
200 g mozzarelle
1 mladi luk
1 limun
nekoliko listova mente
hrpa listova bosiljka
60g ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar po ukusu
350 g casereccea ili druge tjestenine po izboru
2 limenke Rio Mare skuše od 125 g u tunjevina u vlastitom soku
200 g mozzarelle
1 mladi luk
1 limun
nekoliko listova mente
hrpa listova bosiljka
60g ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar po ukusu
Stampa Ricetta

1. Napravite preljev od 40 g maslinovog ulja, prstohvat soli, posipanje svježe mljevenog crnog papra i limunove korice, naribane ili narezane na trakice.
1. Tjesteninu skuhajte u kipućoj slanoj vodi do 'al dente', ocijedite i isperite pod hladnom tekućom vodom kako biste zaustavili proces kuhanja. Prelijte tjesteninu dresingom.
2. Na tavi na preostalom maslinovom ulju propirjajte nasjeckani mladi luk, dodajte skušu izrezanu u listiće, dobro promiješajte i maknite s vatre.
3. Mozzarellu narežite na kockice i dodajte nasjeckanom začinskom začinu. Zalijepite malo maslinovog ulja i obilno pospite crnim paprom.