Tjestenina sa skušom, mozzarellom i koricom limuna

SASTOJCI

za 4 porcije:
350 g casereccea ili druge tjestenine po izboru
2 limenke Rio Mare skuše od 125 g u tunjevina u vlastitom soku
200 g mozzarelle
1 mladi luk
1 limun
nekoliko listova mente
hrpa listova bosiljka
60g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i papar po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Fileti skuše sa žara u vlastitom soku

OTKRIJ VIŠE

    1 Napravite dresing od 40 g maslinovog ulja, prstohvata soli, svježeg mljevenog crnog papra i limunove korice, naribane ili narezane na trakice.

    2. Tjesteninu skuhajte u kipućoj slanoj vodi do 'al dente', ocijedite i isperite pod hladnom tekućom vodom kako biste zaustavili proces kuhanja. Prelijte tjesteninu dresingom.

    3. Na tavi, na preostalom maslinovom ulju, propirjajte nasjeckani mladi luk, dodajte skušu izrezanu na listiće, dobro promiješajte i maknite s vatre.

    4. Mozzarellu narežite na kockice i dodajte nasjeckanom začinskom bilju. Dodajte malo maslinovog ulja i obilno pospite crnim paprom.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI