Tunjevina s đumbirom i blitvom
![](https://www.riomare.hr/wp-content/uploads/2019/08/tonno-con-bietole-spadellate-allo-zenzero.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 80 g
400 g žute i crvene blitve
komad đumbira, oko 25 g
2 češnja češnjaka
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 g pinjola
sol
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 80 g
400 g žute i crvene blitve
komad đumbira, oko 25 g
2 češnja češnjaka
30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 g pinjola
sol
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.hr/wp-content/uploads/2019/08/tonno-con-bietole-spadellate-allo-zenzero.jpg)
1. Operite i narežite blitvu; ogulite đumbir i narežite na trake, prepolovite češnjak.
2. Na tavi s malo ulja popržite češnjak do zlatne boje, dodajte blitvu, pošricajte vodom, posolite po želji, dodajte đumbir i kuhajte oko 10 min, povremeno miješajući.
3. Izvadite češnjak, stavite blitvu na tanjur, dodajte tunjevinu i poslužite s prženim kruhom sa sjemenkama.