Tunjevina s hrskavim jajem i mladim lukom

SASTOJCI

za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
svežanj svježeg mladog luka crvene sorte
4 jaja
biljno ulje
20 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko grančica mažurana
sol

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Odstranite krajeve i vanjske listove mladog luka, sitno ga nasjeckajte i ispržite na ekstra djevičanskom maslinovom ulju. Posolite, poklopite i pržite na laganoj vatri nekoliko minuta.

    2. Rasporedite poriluk na 4 tanjura, dodajte ocijeđenu i raskomadanu tunjevinu i nekoliko grančica mažurana.

    3. U velikoj tavi zagrijte biljno ulje nekoliko minuta kako biste postigli temperaturu optimalnu za prženje.

    4. Ispecite jaja jedno po jedno dok bjelanjci ne postanu čvrsti i hrskavi.

    5. Stavite po jaje na sredinu svakog tanjura.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI