Tunjevina s kandiranim cherry-rajčicama i prženim pinjolima
![](https://www.riomare.hr/wp-content/uploads/2018/12/Tunina-s-kandiranim-paradiznikom-in-prazenimi-pinjolami-e1552397625116.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
500 g cherry-rajčica
20 g pinjola
1 žlica šećera
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
2 konzerve Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
500 g cherry-rajčica
20 g pinjola
1 žlica šećera
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.hr/wp-content/uploads/2018/12/Tunina-s-kandiranim-paradiznikom-in-prazenimi-pinjolami-e1552397625116.jpg)
1. Zagrijte pećnicu na 120 °C. Stavite cherry-rajčice u vatrostalnu posudu, posolite ih, nauljite i pospite šećerom.
2. Pecite rajčice približno sat i 20 minuta.
3. U teflonskoj tavi popržite pinjole bez ikakvih dodataka. Tijekom prženja pinjole treba stalno okretati.
4. Ocijedite tunjevinu te je poslužite ukrašenu rajčicama, posutu pinjolima i prelivenu sokom iz posude u kojoj ste pekli rajčice.