Tunjevina s ljutom papričicom, kajganom i cherry-rajčicama

SASTOJCI

za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare Tunjevine s ljutom papričicom 80 g
400 g cherry-rajčica
4 jaja
100ml svježeg vrhnja
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
origano
20 g šećera
žlica malih kapara
sol

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju s ljutom papričicom

OTKRIJ VIŠE

    1. Zagrijte pećnicu na 180°C, na tavu posložite rajčice i češnjakom narezanog na polovice, pošećerite, posolite, začinite origanom, dodajte 30 g ulja pa kuhajte u vrućoj pećnici oko 20 minuta.

    2. Dobro istucite jaja prstohvatom soli i vrhnjem, na neljepljivoj tavi zagrijte preostalo ulje pa ih pecite neprestano miješajući. Uklonite s vatre dok su još kremasta.

    3. Izvadite češnjak iz rajčica, dodajte kapare i masline, pa stavite na tanjure, dodajte jaja i tunjevinu s ljutom papričicom. Poslužite s prženim rustikalnim kruhom.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI