Tunjevina sa šparogama i mladim krumpirom

SASTOJCI

za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u vlastitom soku 160 g
300 g mladog krumpira
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
2 žličice gorušice
sol

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u vlastitom soku

OTKRIJ VIŠE

    1. Pažljivo operite krumpir, stavite ga u vatrostalnu posudu s češnjakom i 20 g ulja, posolite i pecite 25 minuta u prije zagrijanoj pećnici na 200 °C.

    2. Očistite šparoge, odrežite krajeve stabljike i kuhajte vrhove 20-ak minuta u slanoj vodi.

    3. Ocijedite šparoge pri čemu sačuvajte 2 žlice vode od kuhanja. Veće vrhove šparoga prerežite napola. Promiješajte gorušicu, ostatak ulja i dvije žlice vode od kuhanja.

    4. Prerežite mladi krumpir napola i stavite ga na tanjur s vrhovima šparoga. Ocijedite tunjevinu, narežite je na komadiće i stavite na tanjur. Sve prelijte umakom od gorušice.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI