Tunjevina sa šparogama, narančom i bademima

SASTOJCI

Sastojci za 4 obroka
2 x 160g tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju
2 jaja
800g šparoga
1 naranča
1 mali crveni luk
40g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20g očišćenih badema
sol i papar po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Šparoge očistite i uklonite drvenasto dno. Kuhajte u loncu slane kipuće vode oko 20 minuta. Tvrdo skuhajte jaja u malom loncu s vodom, računajući osam minuta od vremena kada voda počne ključati.

    2. Izrežite nekoliko trakica kore naranče. Naranče očistite uklanjanjem njihove vanjske membrane i narežite na kriške.

    3. Grubo nasjeckajte bademe, ogulite tvrdo skuhana jaja i narežite na sitne komadiće. Nasjeckajte luk.

    4. Izrežite šparoge po dužini i poslužite na četiri tanjura. Dodajte tunjevinu natrganu na komadiće, dodajte naranču, tvrdo kuhana jaja i nasjeckani luk. Ukrasite bademima i koricom naranče, dodajte ulje i pospite crni papar.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI