Umak od tunjevine

SASTOJCI

za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 80g
200 g pasiranih rajčica
1 mali luk
pola češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
1 grančica peršina
1 grančica bosiljka
40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Nasjeckajte luk, fino usitnite češnjak, a zatim odvojeno nasjeckajte bosiljak i peršin. Na tavi pirjajte luk s češnjakom dok ne postane proziran. Dodajte vino i kuhajte oko 3 minute dok alkohol ne ispari.

    2. Dodajte pasirane rajčice, posolite i kuhajte oko deset minuta. Dodajte ocijeđenu tunjevinu i nasjeckano začinsko bilje, miješajte sve sastojke oko jednu minutu i uklonite umak s vatre.

    3. U umak možete dodati i vrećicu šafrana za neobičan i očaravajuć okus.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI