Umak od tunjevine
SASTOJCI
2 x 120g konzerve Rio Mare tunjevina u maslinovom ulju
4 fileta inćuna u ulju
1 žlica kapara u octu
1 jaje
180 ml maslinovog ulja
1 žlice soka od limuna
soli po ukusu
Stampa Ricetta
Majonezu bi trebalo pripremiti samo od žumanjka jajeta, ali, ako koristite procesor hrane, preporučljivo je koristiti i bjelanjak kako bi bio stabilniji.
1. Pomiješajte jaje i prstohvat soli u kuhinjskom procesoru. Dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja, uključite kuhač i polako ulijevajte preostalo maslinovo ulje dok se majoneza ne emulgira. Ovo će trajati manje od minute. Dodajte sok od limuna. Ako ste u stisci s vremenom, upotrijebite 200 g gotove majoneze.
2. Kad je majoneza gotova, dodajte dobro ocijeđenu tunjevinu, kapare i inćune i miksajte dok umak ne postane glatki i kremast.
3. Umak 'tonnata' možete poslužiti na kruhu ili uz rajčice, tvrdo kuhana jaja ili povrće. Ako ovaj umak koristite za pripremu 'vitello tonnato', predlažemo da ga učinite tečnijim dodavanjem nekoliko žlica hladnog temeljca u kojem se meso kuhalo