Zaprženi špageti s tunjevinom i cherry-rajčicama
![](https://www.riomare.hr/wp-content/uploads/2018/12/Prazeni-spageti-s-tunino-in-paradiznikom-e1552462060585.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g špageta
350 g cherry-rajčica
1 češanj češnjaka
komadić feferona
30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova bosiljka
sol
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g špageta
350 g cherry-rajčica
1 češanj češnjaka
komadić feferona
30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
nekoliko listova bosiljka
sol
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.hr/wp-content/uploads/2018/12/Prazeni-spageti-s-tunino-in-paradiznikom-e1552462060585.jpg)
1. Prerežite cherry-rajčice napola, nasjeckajte listove bosiljka, narežite češnjak na tanke ploške i ocijedite tunjevinu.
2. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
3. U velikoj tavi ispržite češnjak i feferon na malo ulja. Dodajte rajčice i bosiljak, posolite i kuhajte nekoliko minuta. Ocijedite tjesteninu i ubacite je u tavu sa začinima. Laganim bacanjem miješajte na vatri jednu minutu, dodajte tunjevinu i poslužite.