Svježi špageti od tikvica
SASTOJCI
za 2 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine Leggero 60 g
2 tikvice
60 g pinjola
2 šake cherry rajčica
2–3 žlice ribanog parmezana
2 češnja češnjaka
2-3 žlice maslinova ulja
1 žlica krem sira
pinjoli za dekoraciju
vezica peršina
vezica bosiljka
sol po potrebi
2 konzerve Rio Mare tunjevine Leggero 60 g
2 tikvice
60 g pinjola
2 šake cherry rajčica
2–3 žlice ribanog parmezana
2 češnja češnjaka
2-3 žlice maslinova ulja
1 žlica krem sira
pinjoli za dekoraciju
vezica peršina
vezica bosiljka
sol po potrebi
Stampa Ricetta
1. Spiralnim nožem izradite špagete od tikvica. Sve ostale sastojke osim tunjevine i rajčica smiksajte u pesto kojeg umiješajte u tjesteninu. Zatim dodajte još tunjevine i svježe narezane cherry rajčice. Na kraju posipajte pinjolima i poslužite.
2. Svježe špagete od tikvice s pestom od peršina, svježim cherry rajčicama i tunjevinom super su ideja za zdravi obrok ili užinu. Ostat će slasni iako ih pripremite unaprijed te ih slobodno pripremite za lagani ručak na poslu. Obogaćeni su tunjevinom Rio Mare Leggero koja sadrži 60% manje masnoća nego uobičajena tunjevina u maslinovom ulju jer sadrže samo nekoliko kapi prvoklasnog ekstra djevičanskog maslinova ulja.
Dobar tek!