Tunjevina Pokè

SASTOJCI

4 osobe:
4 x 60 g konzerve Rio Mare tunjevina leggero
150 g bijele riže
1 mladi luk
1 zreli mango
100 g smrznutog edamame graha
2 krastavca
3 mrkve
2 limete
komad svježeg đumbira
1 žlica sjemenki sezama
50 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
20 g sojinog umaka
sol po ukusu

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina Leggero

OTKRIJ VIŠE

    1. Zakuhajte u loncu slane vode, dodajte rižu, kuhajte dok ne bude gotovo i ocijedite. Stavite rižu u zdjelu, prelijte s 30 g maslinovog ulja i lagano promiješajte. U maloj tavi tostirajte sjemenke sezama.

    2. Bijeli dio mladog luka sitno nasjeckajte s malo zelenog, a meso manga narežite na komadiće.

    3. Krastavac i mrkvu narežite na trakice gulilom za krumpir. Naribajte koricu limete i oguljeni đumbir.

    4. Pomiješajte mango, mladi luk i mahune edamame u zdjeli. Začinite đumbirom, koricom limete, sokom limete, preostalim maslinovim uljem, umakom od soje i lagano promiješajte.

    5. Stavite rižu i začinjene sastojke u pojedinačne zdjelice. Dodajte tunjevinu, te povrće narezano na tanke trakice. Ukrasite sjemenkama sezama i malo soka limete.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI