Tunjevina s popečenim tikvicama i umakom od bosiljka

SASTOJCI

za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju 160 g
3 tikvice
2 kuhana krumpira
20 g pinjola
veliki svežanj bosiljka
30 ml maslinovog ulja
sol

Stampa Ricetta

PODIJELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠTENI PROIZVOD

Tunjevina u ekstra djevičanskom maslinovom ulju

OTKRIJ VIŠE

    1. Operite tikvice, odrežite im krajeve te ih s pomoću gulilice za krumpir uzdužno narežite na tanke rezance. Zagrijte teflonsku tavu te u njoj lagano popecite tikvice s obje strane. Zatim u istoj tavi lagano popecite pinjole.

    2. Ogulite krumpire i narežite ih na tanke ploške. Nasjeckajte bosiljak i pomiješajte ga s uljem i prstohvatom soli.

    3. Posložite krumpir na tanjur, na njega stavite tunjevinu, dodajte tikvice začinjene s malo umaka od bosiljka i pinjole te na kraju sve prelijte ostatkom umaka od bosiljka. Još ukusnije sa šakom maslina Taggiasche bez koštice.

    Uravnoteženo jelo bogato bjelančevinama. Za one koji vole nježne okuse.

NAJPOPULARNIJI RECEPTI